A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,93 százalékkal, az S&P 500 0,84 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,74 százalékkal állt szerdai záróértéke fölött a nyitást követő percekben.

Szerdán gyengüléssel zárt New York. A Dow Jones 0,27 százalékkal, a S&P 500 0,17 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig szintén 0,22 százalékkal süllyedt.

Az olajpiacot is a brit referendum mozgatta, a jegyzések számottevően erősödtek, mert a piacok az unió pártiak szoros győzelmére számítanak. Az árak annak ellenére emelkedtek, hogy az amerikai energiaügyi információs hivatal (EIA) szerdai közleménye szerint a június 17-én végződött héten csak 917 ezer hordóval csökkentek az amerikai olajkészletek, szemben az 1,7 millió hordós elemzői várakozással. Szakértők azonban figyelmeztetnek, hogy a közvélemény-kutatók a tavalyi brit választások alkalmával alapos kudarcot vallottak, és ha mégis a Brexit hívei győznek, tömeges eladások kezdődhetnek, átmenetileg akár 40 dollárra is leeshet az ár.

Kora délután a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordóját (159 liter) 49,92 dolláron jegyezték, 79 centtel magasabban, mint előző este. A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent típus ára 93 centtel, 50,81 dollárra ment föl.

Az arany ára délután kéthetes mélypontra süllyedt, a Brexit esélyének elhalványodtával csökkent az arany mint válságálló befektetési eszköz iránti kereslet. A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1263,26 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,2 százalékkal alacsonyabban, mint szerda este.

A dollár gyengült. Az euró napközben széles sávban, 1,1297 és 1,1421 dollár között ingadozott, az európai valuta kora délután 1,1389 dollár körül forgott az előző esti 1,1295 dollárral szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!