Ezt teszi ma minden harmadik magyar - állítólag

A magyarok harmada majálisozik egy felmérés szerint.
Szabó Dániel, 2018. május 1. kedd, 10:40
Fotó: Pixabay

A magyarok csaknem harmada szokott részt venni a majális forgatagában, a fiatalokat a szórakoztató programok, a szenior korosztályt főleg a sör és a virsli csalogatja - derült ki a Kutatópont Kft. legfrissebb, az MTI-nek is elküldött felmérési eredményeiből.

A kutatás eredményei szerint az ipari forradalom korából eredő május 1. hallatán a magyar lakosság 86 százaléka a munka ünnepére asszociál, 4 százalék pedig a majálisokra és a felvonulásokra emlékezik.

A 18 évnél idősebbek 32 százaléka a virsli, a sör és a vurstli szentháromságát próbálja kiélvezni, míg 68 százalékuk távol marad a majálistól - idézték Rabcsánszki Laurát, a Kutatópont Kft. projektigazgatóját a közleményben. A programok legnagyobb arányban a 30-39 éveseket szólítják meg: 48 százalékuk aktív résztvevője a majális programnak.

A márciusi, kétezer embert érintő kutatásból kiderült az is, hogy az az eseményre nyitottak 59 százaléka a családjával, 40 százaléka a barátaival, 30 százaléka a párjával látogat el a majális programjaira. Az esemény a férfiak és a 18-29 évesek körében kevésbé ölt családias jelleget, a férfiak 46 százaléka, a 18-29 év közöttiek 63 százaléka a barátaival szórakozik.

A felnőttek 26 százaléka a kirakodóvásár, 25 százaléka a koncertek és az előadások miatt látogat el a majális programjaira, 18 százalékuk a sör és a virsli okán, 10 százalékukat pedig az utcabálhangulat csábítja.

A fotó forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK