Ismét Budapest lett a legjobb hely

Budapest lett a legjobb ár-érték arányú város 2014-ben is a világ egyik legnagyobb utazási oldala, a TripAdvisor legfrissebb, kedden nyilvánosságra hozott kutatása szerint.
Inforádió, MTI, 2014. május 27. kedd, 17:18
Fotó: Napi.hu

A portál második alkalommal készítette el a városokról szóló kutatását, amely a világ főbb turisztikai célállomásait rangsorolja a meghatározott kategóriákban elért pontszámuk alapján. A felméréshez több mint 54 ezer válaszadó véleményét vették figyelembe. A legjobb ár-érték arány kategóriában a főváros Lisszabont és Hanoit előzte meg.

A városokat összesen 16 kategóriában rangsorolták. Tokió öt kategóriában is az első helyen szerepel: így a legbarátságosabb helyiek, a legjobb taxiszolgáltatás, a legtisztább utcák, a legjobb tömegközlekedés, és a legjobb általános élményt nyújtó világváros lett. A japán főváros 13 kategóriában benne van az első tízben.

New York, Róma, és Dubai egyaránt két-két kategória első helyét szerezték meg: New York a legjobb éttermek és éjszakai élet, Róma a látnivalók és a kultúra, Dubai pedig a vásárlás és a szállodák tekintetében lett a legjobb a városok között a TripAdvisor felmérése szerint.

Budapest 2013-ban is a turisztikai szakportál legjobb ár-érték arányú városa lett.

HOZZÁSZÓLÁSOK