A miniszter arról is beszélt, hogy augusztus végén, szeptember elején a járvány általában a fiatalabb generációt érintette, ez azóta megváltozott, a korosztály folyamatosan tolódik ki az idősebbek felé - olvasható az atv.hu-n.

"Jelenleg az 50-65 év közöttiek között a leggyakoribb a vírusfertőzés, az összes fertőzött 40-45 százalékát jelentik, a 65 éven felüliek érintettsége 8-10 százalék között van" - mondta a miniszter. A fennmaradó százalékokat a 20-40 év közöttiek töltik ki.

"A kórházak bevonásának lényege, hogy minél kevesebb kórházban legyenek elhelyezve a fertőzött betegek, azért, hogy a kórházakon belül ne alakuljanak ki gócpontok" - folytatta a miniszter. Budapesten az első fázisban a Szent László Kórházba, a Korányi Intézetbe és a Szent János Kórházba szállították a koronavírusos betegeket. A második lépcsőben további nyolc budapesti intézményt lehet bevonni.

"Az egészségügyi dolgozók között nagyjából annyi vagy kevesebb fertőzött van, mint az első hullámban. Március óta két egészségügyi dolgozó halt meg a vírusban" - tudatta Kásler.

Müller Cecília országos tisztifőorvos október elején számolt be legutóbb arról, hogy hány egészségügyi dolgozó kapta el a SARS-CoV-2 vírust, akkor 481 fő volt fertőzött.