Kásler: két egészségügyi dolgozó halt meg koronavírus miatt

A koronavírus-járvány természete megváltozott: a terjedés közösségeken belül történik, ami azt is jelenti, hogy lényegesen nehezebb kontrollálni - mondta Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője a Spirit FM műsorában. A fertőzöttek életkora egyre inkább tolódik kifelé.
Domokos Erika, 2020. október 8. csütörtök, 19:42
Fotó: Napi.hu - A kép illusztráció.

A miniszter arról is beszélt, hogy augusztus végén, szeptember elején a járvány általában a fiatalabb generációt érintette, ez azóta megváltozott, a korosztály folyamatosan tolódik ki az idősebbek felé - olvasható az atv.hu-n.

"Jelenleg az 50-65 év közöttiek között a leggyakoribb a vírusfertőzés, az összes fertőzött 40-45 százalékát jelentik, a 65 éven felüliek érintettsége 8-10 százalék között van" - mondta a miniszter. A fennmaradó százalékokat a 20-40 év közöttiek töltik ki.

"A kórházak bevonásának lényege, hogy minél kevesebb kórházban legyenek elhelyezve a fertőzött betegek, azért, hogy a kórházakon belül ne alakuljanak ki gócpontok" - folytatta a miniszter. Budapesten az első fázisban a Szent László Kórházba, a Korányi Intézetbe és a Szent János Kórházba szállították a koronavírusos betegeket. A második lépcsőben további nyolc budapesti intézményt lehet bevonni.

"Az egészségügyi dolgozók között nagyjából annyi vagy kevesebb fertőzött van, mint az első hullámban. Március óta két egészségügyi dolgozó halt meg a vírusban" - tudatta Kásler.

Müller Cecília országos tisztifőorvos október elején számolt be legutóbb arról, hogy hány egészségügyi dolgozó kapta el a SARS-CoV-2 vírust, akkor 481 fő volt fertőzött.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2020.10.09 09:12

másra se alkalmas a kásler, minthogy számolja a halottakat meg a saját millióit és remegve figyelje ura és parancsolója minden rezdülését, szégyelje magát milliókért bohócszerepet vállalt egy komoly orvos
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html