Koronavírus: megugrott a magyar fertőzöttek száma

Magyarországon kormányzati tájékoztatás szerint újabb 43 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 4696 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja a koronavirus.gov.hu.
Szabó Zsuzsanna, 2020. augusztus 9. vasárnap, 09:59
Fotó: Getty Images

A koronavirus.gov.hu szerint 43 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 4696 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 602 fő, 3499-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 595 fő.

Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 44 százaléka budapesti. Kórházakban 73 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

A kormányzati portál figyelmeztet: a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van.

A kormány célja, hogy a vírust a határon kívül tartsák és a további szigorításokat, korlátozásokat el lehessen kerülni. Ezzel indokolják a beutazási korlátozások életbe léptetését is. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie - hívja fel a figyelmet a portál.

HOZZÁSZÓLÁSOK