Óriási az igény a koronavírus-szűrésre

Egy délután alatt beteltek a helyek a fővárosi önkormányzat lakossági koronavírus-szűrésére - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
Szász Péter, 2020. december 16. szerda, 20:47
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

​December 19-23 között négy helyszínen teszteli a Főváros az önkéntesen jelentkező budapesti polgárokat 5 000 darab antigén gyorsteszttel, amire a jelentkezés szerda koradélután nyílt meg.

Az érdeklődés óriási volt, a helyek mindössze egy délután alatt beteltek. Ebből is látszik, hogy mekkora igény és mekkora szükség lenne egy mindenkire kiterjedő, országos tesztelésre, amire a Fővárosnak nincs lehetősége, a kormánynak azonban lenne.

Már holnap megvizsgálják, hogy lehetne a tesztkapacitást növelni, bár ez nem a főváros feladata - tették hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Magenta, 2020.12.17 06:07

@Juliusz48: Vagy netán éppen azért szigorítanak, mert az országos tesztelésükön kiderült, sokkal-sokkal több a fertőzött, mint ahogy gondolták.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Juliusz48, 2020.12.16 21:39

Itt mindenki meghülyült? A szlovákok mindenkit leteszteltek, aztán itt irják feljebb hogy szigorítanak. Most végül is azért kéne tesztelni, hogy ki se mehessünk a lakásból?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html