Levelet írt Müller Cecília - a magán járóbeteg-ellátókat is átvezényelhetik

Máig nem tudják a háziorvosok és a házi gyerekorvosok, hogy pontosan hol van az a 17 új ambuláns koronavírusteszt mintavételi pont, amiről még vasárnap beszélt Rétvári Bence államtitkár - hangzott el az RTL Híradóban.
Domokos Erika, 2020. szeptember 23. szerda, 20:52
Fotó: Getty Images

Az állami tesztelést segítő mintavételi helyekre a tünetmentesek mehetnek teszteltetni, például a kontaktszemélyek, akiket a háziorvos időpontra beutal.

A 17 mintavételi pontról azonban sem a híradó által megkérdezett háziorvosok, sem a gyerekorvosok nem rendelkeztek információval. Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke azt mondta, nem kaptak felvilágosítást, hová lehet beutalni azokat, akiket teszteltetnének.

Mindeközben máshol is kapacitást bővítene az országos tisztifőorvos: hétfőn levelet küldött a járóbeteg-ellátó intézményeknek, köztük magánszolgáltatóknak is, amelyben az állt, hogy bővíteni kell a Covid-19 ellátási kapacitást, amit az érintett intézmények saját hatáskörben már nem tudnak megoldani. A járóbeteg-ellátóknak meg kellett adniuk kötelezően, hogy hány szakorvost, általános orvost, ápolót és rezidenst tudnának átvezényelni a covidos betegek ellátására.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK