Már Brüsszelben csatázik a kormány - előőrsnek a harcedzett kommunikátort küldték

A magyar kormány továbbra is biztos benne, hogy az EU intézményei történelmi hibát követnek el a migrációs válság ügyében – érvelt Brüsszelben Kovács Zoltán kormányszóvivő. A héten a budapesti kormány egyik minisztere is az EU „fővárosába” készül.
Komócsin Sándor, 2017. december 5. kedd, 11:38
Fotó: Pixabay

Elismételte a magyar kormány korábbi érveit a bevándorlási válsággal kapcsolatban hét eleji brüsszeli sajtótájékoztatóján Kovács Zoltán kormányszóvivő - adta hírül az euractiv.com. A portál harcedzett kommunikátorként jellemzi a magyar tisztviselőt, aki láthatóan élvezi rendszeres beszélgetéseit az EU brüsszeli sajtómunkásokkal.

Kovács hangsúlyozta, hogy a budapesti vezetés álláspontja szerint Magyarország tette az első hatékony intézkedést az illegális bevándorlás ellen, részben a déli határkerítés építésével, részben azzal, hogy megállapodott déli szomszédaival a menekültek visszavételéről.

Az említett intézkedéseknek köszönhetően a nulla közelébe sikerült leszorítani az országba érkező bevándorlók számát. Továbbra is az az álláspontunk, hogy tömeges bevándorlási válsággal van dolga Európának, nem pusztán egy átmeneti menekültválsággal - derült ki a magyar kommunikátor szavaiból.

Állati jó konzultáció

Kovács tájékoztatta hallgatóságát a legutóbbi nemzeti konzultációról is, amelynek célja a kormány álláspontja szerint az úgynevezett Soros-tervvel kapcsolatos közgondolkodás kifürkészése volt.

A kormányszóvivő elmondása a szerint a tervvel az a legnagyobb gond, hogy a javaslatai számos európai intézkedésben, politikai szándékban tetten érhetők. A legutóbbi ezek közül a menekültek kezelését szabályozó dublini egyezmény módosításával kapcsolatos javaslat. Összességében a budapesti vezetés úgy látja, hogy az intézményes bevándorlás gondolata visszaköszön az Európai Bizottság politikájában is.

Siker

Kovács nem mulasztotta el tájékoztatni hallgatóságát arról, hogy a kormányhivatalok összegzései szerint eddig 2,3 millió konzultációs kérdőív érkezett vissza, amelyek 99 százalékát postán adták fel, bár az interneten is konzultálhattak az állampolgárok.

Elmondása szerint a nemzeti konzultáció rendkívül sikeres formája annak, hogy megtudjuk, mi van az emberek fejében, mit gondolnak az illegális bevándorlásról. A kérdőívek feldolgozása alapján még karácsony előtt tájékoztathatják a közvéleményt a nép ítéletéről. Az övét és a kormányét máris elárulta: a migráció nem járul hozzá Európa jövőjéhez, hanem olyan veszélyeket hordoz, amelyekről senki sem beszél szívesen.

Kovácsot Szíjjártó Péter külügyminiszter követheti Brüsszelben, aki csütörtökön az európai parlament állampolgári, bel- és igazságügyi (LIBE) bizottságának meghallgatásán vesz részt. A testület azt vizsgálja, hogy a magyar kormány intézkedései megsérthetik-e az uniós alapértékeket. Ha a válasz igen, akkor az Európai Parlament arra kérheti a tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanácsot, hogy lépjen fel Budapest ellen.

A nyitókép forrása: Unsplash.com

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csaba7272, 2017.12.06 12:05

Egyet sem, de ha már befogadás, akkor inkább tízezer kínait, mint 1294 muzit. A kínai legalább dolgozik, meg nem olyan idióta a vallása, mint az iszlám.
Az a baj, ha befogadnánk azt az 1294 migránst, aztán már mecseteket is kellene építenünk. Persze jönne a felső határ nélküli betelepítés, soha nem állna meg az áradat.
Svédországban már követelik, hogy kék szemű, fehér bőrű nők ne vegyenek részt a dec. 13-i Luca napi felvonuláson, ami ott ünnep. Ő jön ide, és már ő követelözik! Neki kellene alkalmazkodni, de ez a csürhe már lassan a hatalmat akarja átvenni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix3, 2017.12.06 11:33

@ptiszaii:
"10e migránst be fogadhatna az állam ÁTMENETILEG"

ÁTMENETILEG??????????????????????????????????
Ugye ezt te sem gondolod komolyan!
https://www.hirado.hu/2015/09/12/nemetorszagbol-nem-tudjak-majd-kitoloncolni-a-migransok-jelentos-reszet/
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix3, 2017.12.06 11:31

@ptiszaii:
Próbálj meg a kérdésemre válaszolni, ha nem tudsz éntőlem le is szakadhat a pofád...

"Ne hülyeségeket irkálj ide, azt írd be TE személyesen mennyit fogadsz be közülük"

Érted a kérdést?
Vagy a te agyadban (droid agy) ez blokkolva van?
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarosPifta, 2017.12.06 10:51

A magyar politika mindenkit kicsinál?
Két hír egy országból:
1., Magyarország köztársasági elnöke 2017. december 5-6. között hivatalos látogatásra a Cseh Köztársaságba utazik - közölte az államfő irodája.
2., Lemondott kedden a Bohuslav Sobotka miniszterelnök vezette cseh hárompárti koalíciós kormány. Milos Zeman köztársasági elnök a kormány lemondását elfogadta, de felkérte a kabinetet, hogy utódja kinevezéséig ügyvivőként maradjon hivatalában ? közölte a cseh elnöki hivatal.
--------------------------------------
A kettő között van-e valami összefüggés? NINCS! mondaná Hofi.
5-én odaérkezik Áder, 6-án lemond a cseh kormány.
érdekes
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ptiszaii, 2017.12.06 10:49

@krix3: Akkora a kormány szerint a migrációs nyomás, hogy még 51 milliárdot költ rá
Szórjátok a nép pénzét.
Közben napi 0-2 migráns éri el a határt.
A haveroknak megy .
https://mno.hu/belfold/akkora-a-kormany-szerint-migracios-nyomas-hogy-meg-51-milliardot-koltenek-ra-2430759
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html