Palkovics alá került a Corvinus Egyetem

Az innovációs és technológiai miniszter gyakorolja októbertől a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) fenntartói jogait, a felsőoktatási intézmény új működési modelljének előkészítése céljából - derült ki a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározatból.
Domokos Erika, 2018. szeptember 25. kedd, 22:50
Fotó: Napi.hu

A fenntartói jogok átruházást Palkovics Lászlónak, valamint Kásler Miklós emberierőforrás-miniszternek és Varga Mihály pénzügyminiszternek kell intéznie - írta az MTI.

A határozat szerint Palkovics Lászlónak, Varga Mihálynak, valamint Bártfai-Mager Andreának, a nemzeti vagyon kezeléséért
felelős tárca nélküli miniszternek fel kell mérnie az egyetem által az állami és a magánszektor közötti fejlesztési, illetve szolgáltatási szerződéseket, javaslatot kell készíteniük a kötelezettségek állami kiváltására, illetve a kötelezettségekhez társuló állami garanciavállalás, támogatás további biztosítására.

Magánegyetem lesz

A Corvinus ingatlanjai és vagyona egy közalapítvány tulajdonába kerülne, és magánegyetemként működne tovább - írta korábban a 168 Óra. A lap szerint a közalapítványnak pár százmilliárd forintos induló tőkét adnának, s nem elképzelhetetlen, hogy a Mol vagy az OTP is beszállna ebbe az alapítványba.

A kép forrása: Földi D. Attila/Napi.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2018.09.26 13:25

Inkább a géppuskabeszédü kerülne ménparipa alá
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html