Szijjártóék nagyon aggódnak - regisztráltatnák az utazókat

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke szerint a biztonsági helyzet az elmúlt évtizedekhez képest most a legrosszabb Európában, a tárca ezért ismételten fokozott körültekintést kér mindenkitől, aki külföldre utazik, és javasolja a regisztrációt a konzuli szolgálat honlapján.
Szász Péter, 2017. július 30. vasárnap, 09:31
Fotó: Napi.hu

Az európai terrorfenyegetettségi szint minden korábbinál nagyobb - a 2015-ös párizsi terrortámadás óta több mint háromszázan vesztették életüket, és mintegy ezren megsérültek terrortámadások során Európában - írja Menczer Tamás az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium ezért arra kéri az utazókat, hogy még rövid külföldi tartózkodás esetén is regisztráljanak a konzuli szolgálat weboldalán, és minél pontosabban adják meg a tartózkodási helyüket.

Baj esetén a külképviseleteken dolgozó munkatársak így tudnak a leggyorsabban segíteni. A konzuli szolgálat honlapján országonként megtalálhatók a szükséges információk és a biztonsági besorolások. Azok az országok, amelyek nincsenek besorolva, biztonságosnak minősülnek. Az első kategóriába sorolt országokba egyáltalán nem javasolja a KKM a beutazást, míg a kettes kategóriánál a beutazás fokozott biztonsági kockázattal jár. Felhívták a figyelmet arra is, hogy bizonyos országok esetében az országon belüli régiók besorolása eltérhet.

A tárca hangsúlyozta, hogy minden magyar külképviselet a hét minden napján 24 órás ügyeletet tart. Érdemes már az elutazás előtt felírni az illetékes külképviselet ügyeleti telefonszámát. Kitértek arra is, hogy fontos megkötni a szükséges utasbiztosításokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gyurta, 2017.07.30 11:04

Ravasz húzás, kell az adatbázisba. nehogy már a nyugati civilizáció kedvelője legyen. Itthon majd elbeszélgetnek vele biztonsági okokból. Veszélyt jelenthetnek illiberális szuper rendszerünkre.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2017.07.30 10:30

Egyébként még az is lehet, hogy egyszerűen csak tudni akarják, ki merre megy, hogy utána elszámoltassák, rászálljának, megadóztassák vagy éppen kifosszák. Bunkó vagy Bugsy.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2017.07.30 10:22

Nos, ez a g...i magyar politika miatt én már metaláltam üdülő helyemet, életem hátralevő részének a helyét. Nem érdekel már "külföld", nem regisztráltatom magam már sehol. Siessen az, aki el akar hagyni Magyarországot, közel van időben már a határzár, a kör hamarosan bezárul és megkezdi egy "újabb Kádár" az uralkodást.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html