Tarlós hirtelen megtalálta a pénzt a metrófelújításra

Minden alapot nélkülöznek a Demokratikus Koalíció állításai arról, hogy még mindig hiányzik a fedezet a 3-as metró felújítására – mondta a HírTv Newsroom című műsorában a főpolgármester.
Szabó Zsuzsanna, 2017. június 17. szombat, 08:39
Fotó: Napi.hu

Tarlós István szerint megvan az a 30 milliárd forint is, ami nagyságrendileg kell még a korábban 137 milliárd forintra becsült költségvetésű beruházáshoz, így szeptemberben elkezdődhet a munka.

"Van több mint 30 milliárd forint pénzmaradványunk. Ezt a Gy. Németh hölgy hiába kereste az elfogadott költségvetésbe, mert akkor a pénzmaradvány mértéke még nem volt ismeretes. Azóta Bagdy főpolgármester-helyettes úrék ezt kiszámították. Ez több mint 30 milliárd forint. Én ehhez nem engedek nyúlni, ha bárki akarna, nem tudok róla, hogy akarja egyébként, azt megvétóznám, vagyis a metrófelújítás fedezete megvan" - fogalmazott a főpolgármester a HírTv-ben.

A főpolgármester azt is közölte: ha valaki nem támadja be a tender eredményét, akkor szeptemberig elkezdődhet a kivitelezés és 2020 első negyedére elkészülhet a metró felújítása.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2017.06.17 13:01

Mire végeznek, addigra még vagy 2x30 milliárdot kirabolnak majd.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html