Vádat emeltek Simonka György képviselő ellen

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Simonka György és 32 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken - jelentette be a KNYF.
Domokos Erika, 2019. augusztus 21. szerda, 16:09
Fotó: MTI Fotó

A NAV Központi Hivatal Pénzmosás Elleni Információs Iroda feljelentése alapján indult ügyben az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, majd az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Simonka Györgyöt, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

A vádirat lényege szerint Simonka György és társai tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult.

Szerdán a Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben 33 személy ellen emelt vádat, akik közül csak Simonka György közszereplő. A vádlottak valamennyien szabadlábon védekeznek - írta a főügyészség közleményében.

Mr. 45 százalék

A főügyészség tavaly októberi közleményében azt írta, hogy Simonka György és társai a beruházásokat és az eszközbeszerzéseket felülárazták, vagyis a kérelmekben valótlan adatokat tüntettek fel azért, hogy jogellenesen megnövelt összegű támogatásokat vegyenek fel. Az ingatlanokat olcsón megszerezték, majd azokat minimális fejlesztéssel, fiktív értékbecsléssel szerepeltették az elismerési tervekben. A beszerzett eszközök döntően használtak voltak, amelyek csak töredékét képviselték az értük kifizetett összegnek. Simonka meghatározta azt is, hogy az egyes beruházásokat megvalósító cégek képviselői a nekik átutalt, vagyis felülárazott vállalkozói díj mekkora részét - általában 45 százalékát - szolgáltassák vissza neki készpénzben. Az addig beszerzett adatok alapján a Simonka György rendelkezései szerint lebonyolított beruházások kapcsán okozott vagyoni hátrány meghaladja az 1 milliárd 400 millió forintot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tepsi, 2019.08.21 19:06

Sajnos a közpénz mindig a közbeszerzéseken tűnik el. Ott is a fővállalkozóknál és attól felfelé. Ott meg lehetne fogni a pénzt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2019.08.21 18:38

Gondolom nem fizette be a jutalékot a pártkasszába, hanem zsebre tett mindent, ezért elengedték a kezét.

Majd ha a hatóság kíváncsi lesz arra, hogy a Tiborcz kölöknek honnan van 35 milliárdja és persze Ráhelkének, majd akkor lehet független nyomozó hatóságról beszélni. És akkor Viktorunk százmilliárdjait még nem is említettem, amelynek egy része Lőrincbarátnál, másik része Svájcban pihen.

Ez nem más Simonkával, mint példa statuálás a vazallusoknak...." Tudjátok, hogy hol a helyetek, másképpen így jártok. Nincs más Isten csak Viktor ! Őt imádjátok ! Adjátok neki oda azt a részt ami neki jár ! "
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2019.08.21 16:54

Ő a jéghegy csúcsa. Kíváncsi vagyok mit ér 1400 millió ha egy szarosnarancs az elkövető ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html