Változás a foglalkoztatásban - ezt mutatják a számok

Az Eurostat kutatása szerint 2016-ban az unióban dolgozók mindössze harmada ment továbbképzésre a munkája mellett - írta a hvg.hu. A magyar munkavállalók 21 százaléka képezte tovább magát.
Domokos Erika, 2018. március 11. vasárnap, 07:40
Fotó: Shutterstock

A holland munkavállalók vettek részt képzéseken a legnagyobb számban, hiszen több mint 60 százalékuk frissítette tudását. A svéd munkavállalók 59, a finnek 58 százalékos aránnyal lettek dobogósak. A sor végén Görögország és Románia (8 százalék), illetve Olaszország (11 százalék) kullog - olvasható a portálon.

Magyarországon a munkavállalók 21,4 százaléka vesz részt valamilyen továbbképzésen.

A felsőfokú végzettséggel rendelkezők nagyobb arányban vesznek részt képzéseken (46 százalék), mint a csak érettségivel rendelkezők (28 százalék). Az általános iskolai végzettséggel rendelkezők 16 százaléka tartja fontosnak az élethosszig tartó tanulást.

Gerd Leonhard jövőkutató szerint a következő húsz évben a munka és a foglalkoztatás jobban megváltozik, mint az elmúlt 300 évben összesen, így szerinte fontos, hogy ugyanannyi időt és erőforrást fektessünk az oktatásba, kutatásba, mint amennyit a technológiára szánunk - írja a HR portálra hivatkozva a hvg.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK