Változás jön jövőre a magyar iskolákban

A kormány hárommilliárd forintot szán jövőre iskolai zongorák beszerzésére, és százmilliót az iskolai énekkórusok fejlesztésére - tudta meg a Magyar Idők az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi).
Domokos Erika, 2017. október 4. szerda, 10:55
Fotó: Pixabay

A hangszercsereprogramról Balog Zoltán tárcavezető számolt be a mindennapos éneklésről rendezett szeptemberi konferencián.

Arról is beszélt, hogy csaknem hatvan új iskolai kórus alakulhat meg a Nemzeti Kulturális Alap pályázati támogatásával. A lap információi szerint az erre a célra százmillió forintos kerettel kiírt pályázat a meglévő kórusok közül több mint kétszázhúszat támogat az iskolai énektanulás kultúrájának megerősítésére.

Ezenkívül a kormány döntése értelmében a Kodály-program részeként az idén mind az 59 tankerületi központban egyenként két-két darab akusztikus pianínót szereznek be, összesen 118 millió forint értékben. (Katolikus gimnázium lesz a tatabányai bányakórházból - erről bővebben itt olvashat.)

A minisztérium szerint a zenei nevelés hozzájárul a személyiség harmonikus fejlődéséhez, az esztétikai-művészeti tudatossághoz, és jobb terhelhetőséget, kitartó munkát eredményez - olvasható a napilapban.

Képünk illusztráció, forrás: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Detua, 2017.10.04 13:53

A megígért iskolai digitális táblák már működnek?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html