A Lidl már régóta szeretne boltot nyitni Újbudán, azon belül Albertfalván, a Fehérvári út, a Fonyód utca és az Albertfalva utca által határolt telken. Ott korábban - még a nyolcvanas években - egy festékgyár működött. Miután azt lerombolták, a telket megszerezte a Lidl, ám a helyszín sok éven át megüresedve állt.

Évekig tartott

A boltnyitás sokáig nem jött össze, pont azért, mert egy vegyipari üzem állt a most épülő üzlet helyén. A cég újbudai önkormányzatnak 2014-ben írt levelében közölte, hogy 2008-ban talajcserét hajtottak végre a területen és talajvíz-kutatásokat végeztettek a Közép-­Duna-völgyi Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség kérésére. Utóbbi szervezet azonban újabb fúrásokat írt elő. A többéves engedélyeztetés után úgy tűnik, hogy a Lidl elérte a célját és hamarosan megnyílhat az üzlet, legalábbis a beruházás látszólag az utolsó fázisnál jár és akár heteken belül kinyithat az üzlet.

Megkérdeztük a boltlánctól, hogy mikor várható a nyitás. Tőzsér Judit, a Lidl kommunikációs vezetője közölte: "Minden boltnyitás esetében, így most is, csak akkor ad a cég tájékoztatást a pontos dátumról, ha minden szakhatósági engedély és egyéb körülmény adott ehhez. Ezért még korai lenne a nyitási dátumról beszélni".

Riválisok a szomszédban

A környéken egyébként az egyik legfőbb konkurens, az Aldi már előrébb jár, több üzlete is van a készülő Lidltől 1-3 villamosmegállóra.

Az Auchan Savoya Parkban lévő egysége is rivális lehet, csakúgy, mint a szóban forgó Lidl-bolttól pár száz méterre lévő CBA Príma.

Képünkön az építési terület (fotó: napi.hu)