Az Eximbank hitele turbózza a magyar csigákat

Az Eximbank Zrt.-től 4,6 milliárd forint hitelt kapott a Bourgogne Gastronomie Kft. kisvárdai csigafeldolgozó cég - adta hírül a Zoom.hu.
Domokos László, 2017. szeptember 4. hétfő, 12:16
Fotó: Napi.hu

A francia hátterű cég élelmiszer-feldolgozó üzemet készül építeni Kisvárdán, erről Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter júliusban már beszámolt. Az akkori bejelentés szerint a beruházással a társaság 300 munkahelyet teremt, a gyár 2018 nyarára lesz kész.

A gyár kizárólag exportra termel majd - tudta meg a portál William Chaprontól, a Bourgogne Gastronomie anyacégének vezetőjétől.

A hatósági engedélyek alapján a kft. csiga- és tésztagyárat épít. Egész pontosan leveles és kelt tészta gyártásáról és csomagolásáról van szó, valamint éti csiga előkészítéséről, feldolgozásáról, csomagolásáról. A Bourgogne Gastronomie anyagcége a francia éticsigapiac egyik meghatározó szereplője. 6-7 százalékos részesedéssel.

A csoport központi cége, a zalaszentgróti IMOFI Kft. az elmúlt években stabilan 1,2-1,3 milliárd forint körüli árbevételt produkált. A vállalkozás 25 éve van jelen Magyarországon, termékeiket száz százalékban Franciaországba értékesítik, az IMOFI zalaszentgróti üzemében 120 főt foglalkoztat - közölte William Chapron a Zoom-hu-val.

HOZZÁSZÓLÁSOK