Drasztikusan esik a hazai kínai éttermek forgalma

A globalizáció miatt egyetlen ország sem tudja kivonni magát a koronavírus hatásai alól. Esik a kínai beutazók aránya Magyarországon, sőt még a kínai éttermekbe is kevesebben járnak - mondta Flesch Tamás a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a Növekedés.hu-nak.
Szász Péter, 2020. február 11. kedd, 12:22
Fotó: Stocksnap

Az, hogy egyelőre nem sínyli meg a turizmus a koronavírust, az csak annak köszönhető, hogy a február-márciusi időszak a kínai kiutazás esetében általában nem annyira erős, ezért ha néhány hónapos időtávon normalizálódik a helyzet, akkor limitáltak lehetnek a gazdasági károk a szektorban - olvasható a portálon.

Nagyon sok függ attól, hogy mikor sikerül lokalizálni és megfékezni a vírust. Magyarország viszonylag védett: a vendégéjszakák csupán 4 százalékát teszik ki a kínai beutazások éves szinten. Ez nagyságrendileg 440 ezer vendégéjszakát takar. Jellemzően a kínai holdújév idején, valamint a nyári és az őszi szezonokban utaznak többen.

A következő frekventált időszak a nyári szezon lesz. A foglalások tekintetében jelenleg 20 százalékos lemondás tapasztalható a kínai vendégek részéről.

A Magyarországon működő kínai éttermek forgalma azonban erősen leesett, miután az emberek elővigyázatosságból inkább nem mennek ilyen típusú vendéglátóegységekbe

- mondta Flesch Tamás. Értesüléseik szerint nagyon sok rendezvény elmaradt, konferenciákat töröltek.

A koronavírus hatása az európai turizmusra nagyjából hasonló, mint hazánkban. Leginkább azok az országok érintettek, ahol nagyobb a kínai beutazó forgalom, ilyen ország például Franciaország, Németország vagy Olaszország.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mpapa, 2020.02.11 23:58

Ebből is látszik, hogy az átlagember mennyire buta. Nem a pekingi kacsa, a háromízű csirke, vagy a sült tészta fogja megfertőzni az embert.
Én mai is voltam. Mindennek ugyanaz az íze mint a múlt héten vagy azelőtt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bartleby, 2020.02.11 21:27

Bezzeg a vietkongoknál jól fogy a hepatitiszes pho(s) leves.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html