Elkelt a győri foci klub

A budapesti székhelyű Ker-Gasztro Kft. lett az új tulajdonosa az ETO FC Győr labdarúgócsapatnak - jelentette be Borkai Zsolt győri polgármester.
Domokos Erika, 2017. december 6. szerda, 16:19
Fotó: Pixabay

Borkai Zsolt szerint a másodosztályban szereplő klub csőd közeli helyzetbe került a felelőtlen gazdálkodás miatt - írta az állami hírügynökség, az MTI.

Az önkormányzat tavaly 150 millió forinttal támogatta az utánpótlásnevelést, idén már 75 millió forinttal, s további 75 millió forintot tartalékba helyezett a költségvetésben, amelynek kifizetését attól tette függővé, ha látja a csapat további sikeres szereplésének az esélyét. Ezt a biztosítékot az új tulajdonosban látják, ezért átutalják a klubnak az összeget - közölte Borkai.

A polgármester szerint a kialakult helyzet megoldásában sokat segített a Magyar Labdarúgó Szövetség és Csányi Sándor elnök is.

Az új tulajdonos Ker-Gasztro Kft. a Céginfo.hu adatai szerint budapesti székhellyel és szegedi telephellyel működik, ingatlan adásvétellel foglalkozik, 2016-ban 36 millió forint nettó árbevételt és 20 milliós adózott eredményt ért el. A megelőző évben sikeresebben tevékenykedett a vállalkozás, akkor ugyanis 144 milliós forgalom mellett 113 milliós nyereséget termelt. Osztalékot is kivett a cégből a tulajdonos a 2015-ös üzleti évet követően, összesen 170 millió forintot.

A korábbi tulajdonos, az ETO Futball és Futsal Kft. ügyvezetője, Drucskó Zoltán délelőtt lemondott posztjáról - mondta az MTI szerint Mányi József, a Ker-Gasztro Kft. ügyvezetője, aki a vezetők helyzetéről és egyéb sportszakmai kérdésekről egyelőre nem szeretne beszélni, most a csapat pénzügyileg stabil működése a cél. Kilencvenhat százalékos tulajdonrészt szereztek a klubot eddig is működtető kft.-ben, a maradék négy százalékot jövő május elején jegyzik be.

Mányi határozott tervei szerint a jövőben a klubban külön válik a labdarúgás és a futsal, amely még a Quaestor-csoport csődje miatt vált eggyé 2015-ben.

A kép forrása: Pixabay.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK