Extra béremelést jelentett be az Euronics

Az Euronics Műszaki Áruházlánc bejelentette, hogy megemeli értékesítő és hitelügyintéző kollégái bérét, akik így fejenként bruttó 20 ezer, illetve 30 ezer forinttal többet vihetnek haza havonta. A változás, azaz az éves szinten összesen 123 millió forintnyi extra béremelés az áruházlánc közel 500 dolgozóját érinti.
K. Kiss Gergely, 2018. június 29. péntek, 12:35
Fotó: Napi.hu

A hitelügyintéző pozícióban az Euronics szakértői átlagosan közel bruttó 300 ezer forintot kerestek májusban, ami több mint 70 százalékkal meghaladja a magyarországi eladók átlagos, bruttó 176 676 forintos keresetét. A cég továbbra is teljesítményarányos fizetést kínál, így a legjobb értékesítő kollégák szerződés szerinti bérük másfél-kétszeresét is megkereshetik havonta - olvasható az üzletlánc közleményében.

2018 januárjától a cég bevezette a cafeteria-rendszert is, így idén bruttó 440 millió forintot költenek béren kívüli juttatásokra. A blokkk.com kiskereskedelmi szakportál listája alapján pedig az Euronics a 3. helyen áll az egy főre jutó bruttó keresetek rangsorában, és ők fordítják az árrés legnagyobb hányadát (59 százalék) a bérekre.

Kép forrása: Euronics

HOZZÁSZÓLÁSOK