Hiba Pakson: így állunk most

A Paksi Atomerőmű 4.blokkját hőmérsékletmérő meghibásodása miatt 2018.február 19-én 4:00-tól kezdődően minimálisan ellenőrizhető teljesítményre terhelik le.
Dzindzisz Sztefan, 2018. február 19. hétfő, 09:34
Fotó: Napi.hu

A szükséges munkák elvégzését követően a tervek szerint a reaktorblokk 16 órával később ismét névleges teljesítményen fog üzemelni - olvasható az atomeromu.hu oldalon.

Pakssal kapcsolatban nem ez volt az egyetlen hír az elmúlt napokban, a Napi.hu és a Noguchi Portel Novelli Hungarian Investment Forum 2018 konferenciáján Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár emlékezett meg arról, hogy az utóbbi napokban a sajtó arról cikkezett, hogy Ausztria beperli Magyarországot a paksi bővítés miatt. Aszódi ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy az osztrák nyilatkozatok nem az orosz hitelt támadják, hanem többek közt arról szólnak, hogy hazánk rossz üzenetet küld az energiapolitikában. Erről van szó tehát, nem megfelelési kérdésről - véli az államtitkár.

Szerinte ennek oka, hogy Ausztria más földrajzi adottságokkal rendelkezik, mint Magyarország, így energiatermelésébe többet hoz a vízenergia. Az osztrák igény megalapozatlan, hiszen Magyarország nem teheti meg, hogy szükségletei nagy százalékát vízerőművekkel biztosítsa.

Ezért szükségszerű és elkerülhetetlen a paksi kapacitás - vélte Aszódi, aki kiemelte azt is, hogy az EU-ban az energiamix kialakítása tagállami hatáskör. Ezzel Orbán Viktor is egyetért, aki szerint Paks 2 európai ügy.

A fotó forrása: MVM Paks/atomeromu.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2018.02.19 09:50

Magyarország kicsi ország, szó szerint. Ha Pakssal valami történik, egy atomkatasztrófa esetén az egész országra kihat, néptelenné teheti. Elpusztulhat minden. Ezt a kockázatot egy elmebeteg, agykárosodott felcsuti paraszt miatt nem vállalhatja fel a nép. Minél előbb el kell takarítani a bűnözőket a hatalomból.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html