Lidl egyelőre szűkszavúan a Facebook oldalán promotálja, hogy 2018-ban két, évente változó helyszínű fesztiválon, a július 10 és 16 között Velencén megrendezésre kerülő EFOTT-on és a július 18-22-ig tartó debreceni Campus Fesztiválon nyitja meg 200 négyzetméteres Lidl Fesztmarket nevű ideiglenes boltjait.

A boltokban a fesztiválozók számára szükséges alapélelmiszereket és egyéb kiegészítőket kínálják majd, alkoholos italokat viszont nem árulnak. Az EFOTT-on az üzletek mellett pluszszolgáltatásként szerelik fel a Lidl Konyhákat, ahol a megvásárolt ételekből főzni is lehet. A konyha ingyenesen elérhető, de használata előregisztrációhoz, később a helyszínen pedig jelentkezési sorrendhez kötött.

Ugyanakkor mindkét helyszínen mikrofalat helyeznek ki (a fal 9 mikrosütőből áll majd), ahol a készételeket meg lehet melegíteni.

A fesztiválokon a másik nagy német diszkontlánc is aktív immár harmadik éve. Az Aldi 2018-ban összesen három, a Sziget Kft.-hez köthető eseményen jelenik meg ideiglenes egységekkel: a VOLT Fesztiválon 300 négyzetméteres, a Sziget Fesztiválon 375 négyzetméteres alapterületű bolttal és GrillTerasszal, a Balaton Soundon pedig csak GrillTerasszal készülnek.

Fotó: Napi.hu