Ekkora béremelést akar ajánlani a BKV (frissítve)

A BKV 5 százalékos béremelést tervez ajánlani a szakszervezeteknek a bértárgyaláson - értesült a hvg.hu. A BKV Zrt. ugyanakkor hangsúlyozza, még tárgyalnak a béremelés mértékéről.
Szabó Zsuzsanna, 2019. február 23. szombat, 17:40
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Öt százalékos béremelést tervez ajánlani a BKV a bértárgyalás következő fordulóján a szakszervezeteknek - tudta meg a hvg.hu egy, a vállalatnál dolgozó forrástól. Az 5 százalékból 3-at a főváros, 2-t a cég állna. A BKV az értesülést egyelőre nem erősítette meg a portálnak.

A cégvezetés eddig nem tett konkrét ajánlatot, illetve a szakszervezetek közül is csak egy, az Egységes Közlekedési Szakszervezet mondott konkrét számot: ők 15 százalékos emelést akarnak elérni.

A bértárgyalás következő fordulója február 27-én vagy 28-án lesz.

Reagált a BKV - még tárgyalnak
A bértárgyalások sikeres lefolytatásában érdekelt összes fél (tulajdonos, munkáltató, érdekképviseletek) tisztában van azzal, hogy a hazai gazdaság jelenlegi munkaerőpiaci helyzetében a munkavállalók vonzása és megtartása különös jelentőséggel bír - írta közleményében a BKV Zrt. - Ehhez a legfontosabb és legmegfelelőbb eszköz a bérezés. A BKV Zrt. elkötelezett abban, hogy kölcsönös elégedettséget eredményező ajánlatot tegyen az érdekképviseleteknek. A menedzsment 2019-re is tervez bérfejlesztést. Ennek mértékéről a tárgyalások folyamatban vannak, amint a megállapodás megszületik, tájékoztatjuk róla a sajtót - közölte a közlekedési társaság.

HOZZÁSZÓLÁSOK