Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tényleg megnyílik január 24-én az albertfalvai Lidl. A környéken már plakátokkal hirdeti a boltlánc az új üzletet.

Nehéz menet

A Fehérvári út végén lévő áruház megnyitásával egy többéves történet zárul le, a boltlánc ugyanis nagyon régóta szeretett volna a XI. kerület déli részén üzletet nyitni, mert a többiek - például az Aldi, a Spar, a Tesco és az Auchan - már korábban megjelent a környéken. A boltnyitás többek között azért csúszott, mert a telken - ahol most egy teljesen új üzlet épült - korábban egy vegyipari üzem állt ez pedig extra munkát eredményezett.

A Lidl az újbudai önkormányzatnak 2014-ben azt írta, hogy már 2008-ban elvégeztették a talajcserét és talajvíz-kutatások is voltak a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség kérésére. Utóbbi szervezet azonban később fúrásokat írt elő.

Nekimegy az Aldinak

Időközben a bolt teljesen elkészült, hetek óta látszólag minden adott a nyitáshoz, lényegében csak a termékek hiányoznak a polcokról, ezért Újbuda önkormányzatától és a boltlánctól még decemberben megkérdeztük, hogy mikor lesz a nyitás.

Az önkormányzat válaszából kiderült, hogy a boltnak megvan a működési engedélye és a Lidl január 24-re tervezi a nyitást. A Lidl decemberben azonban nem mondott semmilyen konkrétumot, mondván, akkor még nem volt meg a jogerős engedély.

Most viszont úgy tűnik, hogy január 24-én valóban megnyílik az albertfalvai áruház, amely elsősorban a szomszédban lévő Aldinak és CBA-nak jelenthet konkurenciát, a három bolt ugyanis kevesebb mint egy kilométeren belül található. Erre utalt Újbuda polgármestere, Hoffmann Tamás egy tavaly szeptemberi - az albertfalvai piac sorsával foglalkozó - képviselő-testületi ülésen. Akkor azt mondta: "az a félelem van az ottani dolgozókban, hogy amikor megnyit a Lidl, akkor megy tönkre a CBA mellette".