A Lidl lezár egy nagyon régi történetet - retteghet az Aldi és a CBA

Több évig tartó várakozás után megnyílik az albertfalvai Lidl. Nagy harc indulhat, kevesebb, mint egy kilométeren belül ugyanis még két konkurens lánc is jelen van.
Csernátony Csaba, 2019. január 19. szombat, 14:26
Fotó: Buksza / Csernátony Csaba

Tényleg megnyílik január 24-én az albertfalvai Lidl. A környéken már plakátokkal hirdeti a boltlánc az új üzletet.

Nehéz menet

A Fehérvári út végén lévő áruház megnyitásával egy többéves történet zárul le, a boltlánc ugyanis nagyon régóta szeretett volna a XI. kerület déli részén üzletet nyitni, mert a többiek - például az Aldi, a Spar, a Tesco és az Auchan - már korábban megjelent a környéken. A boltnyitás többek között azért csúszott, mert a telken - ahol most egy teljesen új üzlet épült - korábban egy vegyipari üzem állt ez pedig extra munkát eredményezett.

A Lidl az újbudai önkormányzatnak 2014-ben azt írta, hogy már 2008-ban elvégeztették a talajcserét és talajvíz-kutatások is voltak a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség kérésére. Utóbbi szervezet azonban később fúrásokat írt elő.

Nekimegy az Aldinak

Időközben a bolt teljesen elkészült, hetek óta látszólag minden adott a nyitáshoz, lényegében csak a termékek hiányoznak a polcokról, ezért Újbuda önkormányzatától és a boltlánctól még decemberben megkérdeztük, hogy mikor lesz a nyitás.

Az önkormányzat válaszából kiderült, hogy a boltnak megvan a működési engedélye és a Lidl január 24-re tervezi a nyitást. A Lidl decemberben azonban nem mondott semmilyen konkrétumot, mondván, akkor még nem volt meg a jogerős engedély.

Most viszont úgy tűnik, hogy január 24-én valóban megnyílik az albertfalvai áruház, amely elsősorban a szomszédban lévő Aldinak és CBA-nak jelenthet konkurenciát, a három bolt ugyanis kevesebb mint egy kilométeren belül található. Erre utalt Újbuda polgármestere, Hoffmann Tamás egy tavaly szeptemberi - az albertfalvai piac sorsával foglalkozó - képviselő-testületi ülésen. Akkor azt mondta: "az a félelem van az ottani dolgozókban, hogy amikor megnyit a Lidl, akkor megy tönkre a CBA mellette".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

1947imre, 2019.01.19 16:06

Nem attól kell félni, hogy megy nyit egy LIDL áruház! Ha a környéken lévő áruházak félnek - akkor annak oka is kell, hogy legyen! A mi községünkben korábban volt egy CBA áruház, ezt követően megnyílt egy Tesco és nem sokkal utána egy Lidl áruház. A CBA nem sokára bezárt, ez mellett egy magán élelmiszer bolt is - igaz ezt követően egy újabb magán ÁBC nyílt.
Nem sokkal településünktől kb. 5 km-re lévő városban meg nyílt egy LIDL áruház.
Ma az a helyzet, hogy a környék kisebb településeiről nagyon sokan a LIDL áruházba járunk vásárolni. Az ok - nagyon egyszerű: a LIDL-ben: sok az árú - és minőségi! Lehet válogatni az olcsóbb és drágább áruk közt, naponta többször töltik fel az üzletet, az ott dolgozók kedvesek, ha valaki valamit nem talál - megmutatják hol van, abban az esetben ha felgyülemlik a vásárlók száma - azonnal új pénztárt - ha kell pénztárakat nyitnak meg! Abban az esetben ha valaki később vissza visz valami áru féleséget (mely egyébként cserélhető) azt minden gond nélkül, szinte soron kívül visszaveszik - vagy kicserélik! Ha mindez nem így lenne, ahogy írom: akkor nem lennének annyian a LIDL áruházban!
Az említett másik áruházakban a dolgozók nem segítőkészek, egyre több árú szerepel a hiány cikkek közt, az üveg visszaváltóhoz szinte minden esetben dolgozót kell hívni - nem működi, cetlizni kell.
Tovább nem, részletezve: úgy gondolom, ha a LIDL megtudja tartani a vevőkörét, sőt egyre többen vannak akik ott vásárolnak!!! - akkor valamit mégis csak tudnak, jobban csinálnak mint a "másik" üzletek!
Az ott lakók majd eldöntik hova fognak járni!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html