A magyar Lidl meggondolta magát - a Tescónak is fájhat

Évekig árulta a Sümegen felépített áruházát a Lidl, most azonban mégis kinyitotta a boltot.
Csernátony Csaba, 2019. október 12. szombat, 10:09
Fotó: Getty Images

Fordulat történt a Lidlnél. A boltlánc október elején nyitotta meg legújabb magyarországi üzletét, Sümegen, közvetlenül a helyi Tesco mellett.

Nem jöttek érte

Az üzletnyitás azért kivételes, mert a sümegi egység már régóta megépült, sokáig azonban nem nyitotta ki a Lidl. Sőt, vevőt keresett rá a boltlánc.

A Napi már három évvel ezelőtt írt arról, hogy a Lidl nettó 219 millió forintért megválna a 84-es főút mellett található 1500 négyzetméteres sümegi bolttól, amely egy mint 8 ezer négyzetméteres telken található.

A vásárlók viszont megjöttek

Megkérdeztük a boltláncot, miért döntöttek az eladás helyett a boltnyitásról. Tőzsér Judit, a Lidl kommunikációs vezetője a Napi.hu-nak elmondta: "A város és a környék vásárlóinak igényei és a vásárlóerő fokozódása miatt döntött úgy a vállalat, hogy nem értékesíti, hanem megnyitja és működteti az évek óta megépült sümegi áruházat." Arra a kérdésre, hogy amíg az eladás volt napirenden hány komoly vevőjelölt jelentkezett és mennyit kínáltak, a boltlánc üzleti titokra hivatkozva nem adott tájékoztatást.

A sümegi Lidl konkurense a már említett Tesco, a városban ott van még többek között a Spar is egy szupermarkettel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

alex4, 2019.10.13 12:03

Ó, pedig már abban reménykedtem, hogy másban gondolta meg magát és az időszakos helyett állandóan lehet majd náluk kapni a jalapeño-s sajtos csigát...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html