Még lehet forgalmival utazni a tömegközlekedésben

A szmogriadó riasztási fokozatának visszavonása ellenére pénteken Budapest közigazgatási határán belül továbbra is ingyen lehet utazni a HÉV, a MÁV-Start és a Volánbusz állami megrendelésű fővárosi elővárosi járatain is a 0, 1, 2, 3, 4 környezetvédelmi besorolású járművek forgalmi engedélyével - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).
MTI, 2017. január 27. péntek, 09:22
Fotó: Napi.hu

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is azt közölte Facebook-oldalán, hogy Budapest közigazgatási határán belül az említett környezetvédelmi besorolású járművek forgalmi engedélyének felmutatásával pénteken még ingyen lehet utazni a BKK járatain.

A Főpolgármesteri Hivatal péntek hajnalban megszüntette a gépjárműforgalom korlátozását, amelyet a magas légszennyezettség miatt korábban elrendelt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken napközben várhatóan javul a levegő minősége, de összességében a tájékoztatási és riasztási határérték között alakulhat a szálló por 24 órára számított átlagos koncentrációja. Szombattól a levegőminőség előrejelzése bizonytalan. Csütörtökön a szálló por átlagos koncentrációja a most működő tíz mérőpont egyikénél sem érte el a riasztási küszöbértéket.

HOZZÁSZÓLÁSOK