Mennek fel az árak a Tesco online boltjában

Már a Tesco áruházi átvételi pontjain is díjat számítanak fel és a házhozszállítás is többe kerülhet - értesült az Azénpénzem.hu. Az eddig ingyenes nejlonzacskóért, immár darabonként 138 forintot számítanak fel.
K. Kiss Gergely, 2017. február 3. péntek, 13:55
Fotó: Reuters

A láncnál, a korábban teljesen díjmentes áruházi átvétel (amikor a vevő a neten összeállítja kosarát, a cikkekért viszont maga megy el az áruházba) is pénzbe kerül. Ilyen esetben a Tesco 150 forintos költséget számít fel. Az online rendelésnél érdemes figyelni arra, hogy a vevő ne kérjen nejlonzacskót, mert azért darabonként 138 forintot számítanak fel. Aki már rendelt online, az tudja, hogy elég bőséges mennyiségben kapott nejlonzacskókat is.

A portál kalkulációja szerint a kiszállítás is többe kerülhet majd, ám ez a gyakorlatban dől majd el. Jelenleg különböző (rendszeresen változó) összeget kell fizetni a különböző napokon és idősávokban. A kiszállítás díja most 299 forinttól akár 999 forintig is terjedhet - a legmagasabb összeg eddig nem fordult elő a listán.

Megszűnhetnek az e-kuponok

A Tesco online bevásárlásra vonatkozó általános szerződési feltételeiben változtak még az e-kuponra vonatkozó szabályok. Némiképp az adhat okot aggodalomra, hogy a leírás szerint a "beváltás során az e-kupon használatának jogosultságára vonatkozó igazolás kérhető, igazolás hiányában a Tesco jogosult az e-kupon elfogadását megtagadni".

Ha a Felhasználó a bevásárló lista leadása során vásárlási értékhez kötött kedvezményre jogosító kupont használt fel, de az átvétel során a kiválasztott terméket vagy termékeket visszautasítja, a fizetendő végösszeg módosul és emiatt a kedvezményre jogosító kupon a beváltási határérték alá esik, illetve bármely okból, amikor a végösszeg nem éri el a kuponhoz tartozó vásárlási értéket, a Tesco jogosult a kupon által nyújtott árkedvezmény visszavonására.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unom_mar, 2017.02.03 21:46

Némi pontosítás: 2017-ben egyetlen egyszer sem volt 299-forintos kiszállítási díj, a zacskók nem darabonként kerülnek 138 forintba, hanem összesen, csakhogy nem mindent tesznek zacskóba, hanem ahogy esik úgy puffan alapon ahogy ők gondolják, így még akkor is ömlesztve jön az árú, ha zacskóval rendelem. Ami ezeknél sokkal nagyobb baj: egyre gyengébb minőségű árút szállítanak, eltűnt számtalan magasabb minőségű árú a kínálatból ami azért meglepő mert ezek az áruk megtalálhatóak más (nem kiszállító TESCO üzletekben), az pedig kifejezetten pofátlanság, hogy helyettesítő árú néven azt küldik ki amit nehezebben tudnak eladni, amit kevésbé keresnek a megrendelők, hátha a hülye vevő úgy is átveszi, ha már oda vitték. Ezek a változások a korábbi egyedi esetek után ebben az évben már minden kiszállításra igazak voltak. A sofőrök egyre pökhendibbek és egyre kevésbé kiszolgáló mentalításúak, ami valahol érthető, havi kb. 260 ezer bruttó ezért a szinte betanított munkáért nem a színe javát vonza erre a pályára. A legutóbb a sofőr közölte, nem érdekli a sok vásárlói hülyeség (visszaküldtem néhány helyettesítő terméket).
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html