Nagyot kaszáltak a magyar szállodások

A kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma 24 százalékkal nőtt áprilisban az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
Papp Zsolt, 2017. június 9. péntek, 09:11
Fotó: Napi.hu

2017 áprilisában a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 22 százalékkal, a belföldi vendégeké 28 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest - írja az MTI.

A kereskedelmi szálláshelyeken az átlagos tartózkodási idő is nőtt, a folyó áron számolt bruttó árbevétel pedig 27 százalékkal emelkedett.

A szezonálisan kiigazított, vendégéjszakában mért vendégforgalom 14 százalékkal nőtt. Az adatok értékelésénél figyelembe kell venni, hogy az idén a húsvét áprilisban, míg 2016-ban márciusban volt - tette hozzá a KSH.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

napiszar, 2017.06.09 14:57

@Kiss.tamas@kissti.hu:
Ha az árbevétel nő, akkor változatlan ÁFA kulcs mellett a nettó árbevétel is nő, anélkül hogy ez bárkit is szomorúságra kellene sarkallnia. A vendégszám meg annyi amennyi, nem a bevételből számolják vissza, hanem feltételezem a bejelentési kötelezettségből, ami azért elég pontos számot hoz ki, már csak az IFA miatt is.
Minek kell mindig valami ordító hülyeséget összehordani?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Kiss.tamas@kissti.hu, 2017.06.09 12:20

Szomorú, hogy a hír úgy szól: BRUTTÓ!
Igaz hogy nőt a bevétel, de nőt a költség is.
Vendégszám a bevételből visszaszámítás és arányosítás miatt nőt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html