Nem csak török buszt vesznek a Várba

Három, egymástól független midibusz-beszerzési tender van folyamatban, ezekben az opciót leszámítva összesen 48 jármű beszerzése szerepel - közölte a Budapesti Közlekedési Központ(BKK).
MTI, Napi.hu, 2015. március 2. hétfő, 22:41
Fotó: Napi.hu

Az egyiket 25+10 darab dízel midibusz - vállalkozó általi - beszerzésére és üzemeltetésére írta ki a BKK, amelyet az Orangeways Hungária Kft. nyert meg, mint egyedüli érvényes ajánlattevő, az eredményhirdetés már lezajlott, de még nem kötöttek szerződést. Az Index szerint a cég 25 buszt üzemeltet majd a Várban, és további budai vonalakon, kilométerenként 795 forint (plusz áfáért).

A másikat az I. kerületi önkormányzattal írta ki a BKK 16 dízel midibuszra, ennek nyertese a török Karsan Otomotiv lett a megajánlott ATAK típusú midibuszával. Ezek a budai Várban és vonzáskörzetében használnák. A szállítói szerződést aláírták, amely az uniós forrásokat biztosító támogatási szerződés szignálásával lép hatályba. Az ehhez szükséges kormánytámogatás rendelkezésre áll. A 16 darab Karsan busz 870 millió forintért veszik az Index információi szerint.

A harmadik pályázatot a Siemens-Rampini nyerte 7+14 darabos elektromos buszflotta szállítására, amelyet szintén az I. kerületi önkormányzattal írt ki a BKK. A vállalkozási szerződést megkötötték, a hatályba lépés feltétele az uniós forrás felhasználását jóváhagyó kormányzati döntés megléte, de ez egyelőre nem született meg. - Itt borsos lenne a beszerzési ár, darabonként 185 millió forint.

Az Index korábban írt arról, hogy az Orangeways Rába-Volvo buszai helyett török Karsan buszok érkeznek a várnegyedbe.

Múlt héten a Siemens közölte, hogy a tendert megnyerték, de kormányzati döntésre vár a pályázat.

HOZZÁSZÓLÁSOK