Idén januárban jelentették be, hogy a KMV és Balogh Levente felvásárolják a PepsiCo magyarországi érdekeltségeit, illetve a KMV megveszi az amerikai cég termékeinek forgalmazási és franchise jogait Csehországban és Szlovákiában. Mostanra a tranzakció mindhárom országban megkapta a helyi versenyhivatali engedélyeket.

Az akvizíciót követően a KMV Csoportnak 11 gyára és 2500 alkalmazottja lesz, a cégcsoport éves forgalma pedig 545 millió dollárra emelkedik. A termékportfolió Magyarországon többek között a Pepsi, Schweppes, Mirinda, 7Up, Gatorade, Mountain Dew, Lipton, Toma dzsúsz és üditő, Toma Forrásvíz, illetve Kristályvíz márkákkal bővül. Emellett a Lays és Cheetos chipsek forgalmazása is az új tulajdonos kezében lesz.

A PepsiCo-tranzakció lebonyolítását a Raiffeisen kizárólagos pénzügyi tanácsadóként segítette, a Deloitte átvilágítási feladatokat látott el, míg a szükséges pénzügyi forrásokat a ÈSOB, a Èeská Spoøitelna Bank és az EBRD biztosították, a jogi tanácsadó pedig a Lakatos, Köves and Partners volt.

Az olasz Pasquale család tulajdonában álló csehországi KMV és a Szentkirályi ásványvizet piacvezetővé emelő Balogh Levente három évvel ezelőtt hoztak létre közös vállalatot annak érdekében, hogy a két "ásványvíz-dinasztia" erős regionális családi vállalatcsoportot hozzon létre. Az együttműködés keretében a magyarországi közös vállalat - melynek elnöke Balogh Levente - felvásárolta korábban a Kékkúti Ásványvizet a Nestlétől.Balogh Levente a Napi.hu kiadásban megjelenő A 100 leggazdagabb 2018 listája szerint 26,5 milliárd forint becsült vagyonnal a 44. leggazdagabb magyar.