Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A flottában eddig is elérhető hagyományos motorral szerelt Volkswagen Upok és elektromos e-Upok percenként 66 vagy 77 forintért használhatóak, az alacsonyabb tarifa a nemrég bevezetett 990 forintos havi díjat befizető sofőröknek jár, a magasabb díjat az alkalmi felhasználók fizetik. Az új Mercedeseket a havi díjat fizető limósok 99 forintért, a többiek 111 forintért használhatják percenként.

Az új alkalmi és rendszeres felhasználóknak egyaránt ki kell fizetniük az 5900 forintos regisztrációs díjat. (Erről a "Lépett a Mol, jön a havi díj" című cikkünkben olvashat részletesen.) A januárban elindított szolgáltatásnak egyébként ma már 35 ezer felhasználója van. A limós sofőrök pedig azóta összesen 1,5 millió kilométert tettek meg,

Tanácsok a molos közautók használatához:

  • Az alkalmazáson lévő térképen ki lehet választani az autót, amelyet 20 percen belül kell "felvenni".
  • Ha odaérünk az autóhoz, először járjuk körbe, hogy van-e rajta sérülés, ez sötétben kicsit macerásabb, de fontos. Ha ugyanis van sérülés, akkor azt jelezni kell az alkalmazáson keresztül és le is kell fotózni. Így kerülhető el, hogy az esetleges sérülés javítását velünk fizettessék ki.
  • Ha minden oké, akkor hallatszik a központi zár kattanása és be lehet ülni, ekkor az autó hangjelzéssel üdvözli a sofőrt és elmondja azt is, hogy a kesztyűtartóban slusszkulcs. Egy kis fekete dobozkához csatlakozik egy fémbütyökkel a slusszkulcs, onnan kell kihúzni. Ha kivesszük a kulcsot, akkor világítani fog a dobozkán egy kék lámpa, ez kialszik, ha az utazás végén visszatesszük a kulcsot.
  • Mivel sokan használják az autót, ezért indulás előtt érdemes a tükröket megnézni, sok esetben ugyanis állítgatni kell őket.
  • A célnál vagy annak közelében szabályosan kell megállani az autóval. Ha megállni vagy várakozni tilosban teszi le valaki az autót, akkor a büntetés is az "övé".
  • A parkolás után le kell zárni a bérlést a limós alkalmazással. Előfordult, hogy hallani lehetett ahogy az autó bezárja magát, de az alkalmazás azt írta, hogy valami probléma történt. Ekkor meg kell nézni, jött-e e-mail az útról, ha igen és stimmelnek az adatok, akkor nem kell a hibaüzenettel foglalkozni, mert a bérlés lezáródott.
Címlapkép: Buksza - a Napi.hu szerkesztőségi blogja / Csernátony Csaba