Rossz hírt közölt a magyar Aldi

Tavaly alig több mint 250 millió forint nettó eredményt hozott össze a magyar Aldi. Egy évvel korábban közel 2 milliárdnál járt a cég.
Csernátony Csaba, 2017. június 2. péntek, 10:58
Fotó: Napi.hu

Arról már beszámoltunk, a magyar Aldi jelentős forgalombővülést ért el tavaly: nettó árbevétele 33 százalékkal 133 milliárd forint fölé emelkedett.

A számottevő árbevétel-növekedéssel párhuzamosan a társaság adózott eredménye viszont meredek lejtőre került, 1,7 milliárd forinttal csökkent. 2016-ban a nettó eredmény 252 millió forintot tett ki, szemben a 2015-ben elért több mint 1,9 milliárd forinttal, azaz a nyolcadára zsugorodott a profit - derül ki a boltlánc az igazságügyi tárca cégnyilvántartásában elérhető beszámolójából. Megkérdeztük a céget, mi az oka a nyereségcsökkenésnek, de a társaság közölte, ebben a témában nem kíván nyilatkozni.

Profitzsugorodás

Az aldis dolgozók létszáma 2411 volt a múlt év végén, ami 290 fős bővülést jelent az egy évvel korábbihoz képest és részben a boltnyitásokkal magyarázható.

Az Aldi adataiból kiderül az is, közel 100 milliárdért vásárolt termékeket, amiket végül eladott a boltokban. Ezt a tétel a beszámolóban "elábé"-ként (Eladott áruk beszerzési értéke) szerepel.

Érdekességek

Emellett sok érdekes tétel is van a beszámolóban, például takarításra 139 millió forintot költött boltlánc, a telefonálásra pedig több mint 113 millió ment el tavaly.

A kiskereskedelmet sújtó munkaerőhiány miatt a létszám bővítéshez szükséges álláshirdetésekre pedig 47 milliót.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2017.06.02 19:16

Ezt csak egy újságíró nem értheti.
A törvény úgy szól, hogy ha 2 év mérlege veszteséges, akkor roló. Ezek után lesz egy év kiugró eredmény, egy meg kamu.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html