Tarlós szerint is bajok lehetnek a BKV-nál

Irreálisnak nevezte Tarlós István, hogy a BKV szakszervezetei három év alatt 30 százalékos béremelést követelnek, és sztrájkkal fenyegetnek, ha erre márciusig nem kapnak ígéretet - írja a Hírtv.hu.
Szász Péter, 2017. március 6. hétfő, 22:00
Fotó: MTI Fotó

Tarlós István a Magyarország élőben című műsorban azt mondta, hogy szerinte komoly bérfeszültség alakulhat ki, ha a MÁV-nál, a Volánnál és az egyéb állami cégeknél bevezetett béremelések az önkormányzati cégeknél nem történnek meg - írj a portál.

A főpolgármester ezt az Index.hu-n kiszivárgott BKV-s tanulmányra reagálva mondta.

Ha ők ezekből a béremelésekből kimaradnak és véglegesen kimaradnak, ezeket a mértékű emeléseket, különösen a politikailag hasznos és a lakosságilag hasznos rezsicsökkentés óta nem képesek kitermelni. Ha itt az önkormányzati cégek és az önkormányzati hivatalok nem kapnak valamilyen állami forrást, hogy náluk is megközelítőleg hasonló bérkorrekciókat lehessen végrehajtani, akkor 2-3 éven belül ebből adódhatnak feszültségek

- véli Tarlós.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

perelli, 2017.03.06 22:32

Az az irreális, amit a kormány művelt a nettó meridián bérrel egy amúgy rettentően problémás nemzetközi környezetben. Most már lehet kapkodni meg felzárkóztatni, csak késő.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html