Ügyfelek százezreit sürgeti a Magyar Posta

Aki külföldi webáruházakból szeretne karácsonyi ajándékot a szeretteinek, annak már októberben meg kell ezt rendelnie, hogy időben megkapja - mondta az InfóRádiónak Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője.
K. Kiss Gergely, 2017. október 9. hétfő, 19:51
Fotó: Pixabay

Azt javasolja a Magyar Posta, hogy aki külföldről, elsősorban kínai webáruházakból akar karácsonyi ajándékot rendelni, tegye meg minél előbb. Ezek általában nem csomagként, hanem levélként érkeznek, és a közönséges levél kézbesítési ideje külföldről 20-50, kiemelt időszakokban, és ilyen a karácsony előtti, 30-60 nap.

"Ha kevés már az idő, akkor azt javaslom, hogy olyan csomagkézbesítési szolgáltatást rendeljenek, amelyhez nyomkövetés is társul" - mondta a rádiónak Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője.

A hatvannapos határidő azt jelenti, hogy október közepéig érdemes megrendelni az ajándékokat, de ha biztosra akarnak menni, akkor nem ingyen, hanem csomagként kell feladatni a küldeményt. Ebben az esetben belföldi csomagoknál egy-két nap, külföldieknél pedig két hét a kézbesítési idő, de utóbbi a csúcsidőszakban meghosszabbodhat, ám folyamatosan nyomon lehet követni a megrendelés útját.

"Mindent megteszünk azért, hogy mindenki megkapja időben a csomagját" - mondta a szóvivő. Ennek érdekében több intézkedést is tettek. A logisztikai-csomagfeldolgozási kapacitásaikat megnövelte a Magyar Posta, a csomagautomaták rekeszeinek a számát is növelte, a kiemelt időszakban több munkavállalót foglalkoztat, és novembertől országos 12 városban ideiglenes csomagátvevő helyeket létesít.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2017.10.10 09:47

Na kérem, ez a legszebb bizonyíték Magyarország valós állapotára.
Drága monopolcég lassabb mint az őskor szállítása.
Gyalázat ez a magyar Posta.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zana, 2017.10.10 09:00

A Magyar Posta az a cég ahol a szolgáltátsok minősége folyamatosan romlik. A sok begyöpösödött netanalfabéta magyar tartja el a csekkjeivel.
Pár éve egy számlát tartalmazó ajánlott levelem tűnt el. Kártérítésként kaptam 2500 ft-ot. Ilyen is előfordul. No meg ezek az elismert határidők!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ptiszaii, 2017.10.10 08:44

A tróger orbáni posta számoljon el !
A kormánya mennyit fizetett a konzultációs levél kiküldésért?
ELSŐBBSÉGI módon kaptuk meg ezt a trágya, hazug drága konzultációt.... ment a kukába.
Ha rendesen piaci áron kapjuk, akkor kb. 4-4.5 milliárd ft-ba kerül !
Rohadna meg a fideszes banda, de az is aki Orbánra képes szavazni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html