A Tesco szerint a magyar nők nem örülnének egy ajándék játékkonzolnak, sokkal jobban tetszene nekik a házimunkához való tárgy, például vasaló vagy botmixer - leegyszerűsítve ez a lényege a Tesco új Facebook-játékának, amire az Index talált rá.

A szexista játékban ki kell választani az 1-1 botmixerből, teáskannából, vasalóból, keverőgépből és játékkonzolból álló kombóból, hogy melyik a kakukktojás. Egész konkrétan így fogalmaznak: "egy oda nem illő tárgyat is tettek [mármint a Mikulás segédei] egy női meglepetésekből összeállított csomagba". Azaz melyik terméknek nem örülnének a nők, ha Mikuláskor azt kapnák.

A hír megjelenése óta a Tesco levette a Facebook-oldaláról a nyereményjátékot. A társaságról egyúttal közölte: "Többen jelezték, hogy a Mikulással kapcsolatos játékunk tartalmát sértőnek érezték. Elnézést kérünk mindazoktól, akik számára játékunk tartalma sértő volt, ilyesmi nem állt szándékunkban. A Tesco elhatárolódik a nemek bármilyen hátrányos megkülönböztetésétől, és semmilyen formában nem támogatja az arra irányuló magatartást. Mivel bejegyzésünk ilyen szempontból félreérthető volt, a játékot leállítottuk és eltávolítottuk az oldalunkról. Elnézést kérünk mindazoktól is, akik részt vettek a játékban, mivel jelen körülmények között a nyeremény sem kerül kiosztásra."