Változás jön a Magyar Telekomnál (Frissített)

A Magyar Telekom március végén változtatott korábbi mobilinternetes üzletpolitikáján. Mostantól ha valaki elhasználja mobilinternet-keretét, akkor nem csak lassítják, hanem korlátozzák az internetét. A Magyar Telekom ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a hűségidős ügyfeleket nem érinti.
K. Kiss Gergely, 2017. április 24. hétfő, 15:13
Fotó: Napi.hu

Néhány hete jelentősen átalakította tarifakínálatát a Telekom, és lassanként minden ügyfél az itt található új díjcsomagok valamelyikébe kerül majd. Március végén azonban nem csak ez változott, hanem a szolgáltató mobilnetes üzletpolitikája is.

Néhány éve, amikor valaki elérte a díjcsomagjában foglalt adatforgalmi keretet, a mobilnetet 128 kbit/s le- és feltöltési sebességre lassították, egy ideje pedig csak 32 kbit/s-re. Mostantól azonban teljesen leállítja majd az adatforgalmazást a Telekom. Az ügyfelek szembesülhetnek azzal, hogy megabájtjaik elhasználását követően, teljesen megszűnik működni a mobilnet - hívja fel a figyelmet a portál.

Reagált a Magyar Telekom
Az üzletpolitikánk nem változott meg, ugyanis csak az új mobilcsomagokra előfizető ügyfelekre érvényes, hogy az adatforgalmi keret felhasználása esetén az adatforgalmazás leállításra kerül, a régi csomagokban lévő ügyfelekre nem.

A régi havidíjas mobil díjcsomagok, mobilinternet csomagok, valamint forgalombővítő opciók ugyan lezárásra kerülnek, a csomagokra új szerződés kötése vagy ezen csomagokba történő váltás május 1-je után nem lehetséges, azonban az ezen csomagokban lévő előfizetők a csomagokat változatlan feltételek mellett vehetik igénybe a hűségidő végéig.

Két lehetőség van, melyek közül az ingyenes az, hogy az előfizető megvárja a következő fordulónapját, amikor újraindul a szolgáltatás. A másik lehetőség pedig kiegészítő adatcsomag választása: az erre alkalmazható ExtraNet opcióból, aminek azonban van költségvonzata.

HOZZÁSZÓLÁSOK