Változik a BKV menetrendje

A BKK fejlesztette a fővárosi közösségi közlekedésben részt vevő hajójáratok menetrendjét, a változtatások július 18-án lépnek életbe - adta hírül a cég.
Napi.hu, 2016. július 1. péntek, 14:45
Fotó: Napi.hu

A tavasztól őszig tartó időszakban a megnövekvő utasforgalomnak megfelelő sűrűbb hajóközlekedést vezet be a BKK, a téli idény kínálata pedig elsősorban a munkába járáshoz kapcsolódó igények kiszolgálására fókuszál.

Az Újpest, Árpád út és a Haller utca között a D11-es járat a jelenlegi menetidejénél gyorsabban közlekedik: kihagyja a Várkert Bazár kikötőt. A hajójárat csak munkanapokon csúcsidőszakban, egész évben azonos menetrend szerint közlekedik, jellemzően 60 percenként.

Tavasztól őszig a D12-es hajó az újpesti csúcsidei járat kiegészítéseként a Boráros tér és Rómaifürdő között közlekedik. A két járat együtt a jelenleginél gyakrabban közlekedik a belvárosi szakaszon, növelve a dunai átkelési lehetőségek számát is.

A hétvégi D13-as és a D12-es hajójáratot a BKK összevonja, ezáltal egyszerűbbé, átláthatóbbá válik a hálózat. Tavasztól őszig hétvégeken is a D12-es hajójárat közlekedik a jelenleginél bővebb kínálattal, jellemzően 30 percenként.

Tavasztól őszig jobb kiszolgálásban részesül a Margitsziget, Centenáriumi emlékmű és az Óbudai-sziget megálló. A jelenleg csak hétvégén érintett (kis forgalmú) Margitsziget, Szállodák és a Dráva utca kikötőt a hajók a továbbiakban nem érintik.

HOZZÁSZÓLÁSOK