Donald Trump korábbi amerikai elnök cége egy csaknem 10 millió dolláros hitelt fizetett vissza - idézte a Forbes a New York-i városi hatóságok beszámolóját. Trump még 2010-ben az Investors Savings Banktól vett fel két nagyobb hitelt, egy nyolcmillió dollárost egy New York-i golfklubhoz kapcsolódóan, és egy 15 milliósat egy manhattani lakásprojekthez. A hiteleket később egy jelzáloghitellé vonták össze, aminek fedezete a Trump Park Avenue volt.

A manhattani penthouse-ban Jared Kushner és Ivanka Trump élt (Trump lánya és annak férje), de aztán alig egy hónappal Trump elnöki beiktatása után el is adták 16 millió dollárért. A volt elnöknek így is maradtak lakásai az épületben, amit szállodából alakított luxusrezidenciákká a 2000-es évek elején. A hitel visszafizetését tavaly tervezték, de a Trump Organization portfóliója nem futott elég jól ehhez.

A washingtoni Trump Hotel például 8,6 millió dolláros veszteséget termelt a 2020 augusztusában zárult üzleti évben, golfpályáinak forgalma is a felére esett vissza, így a hitel meghosszabbítását kérték. Persze közben az évek során folyamatosan fizették vissza a 23 milliós kölcsönt, az amerikai Forbes információi szerint 2015-ben 14,3, 2016-ban 12,5, 2019-ben pedig 9,8 millió dollár volt a tartozás.

Az, hogy 2021-re tették a hitel visszafizetését, kicsit megdrágította a dolgot, mert így 3,25 százalékról 3,5 százalékra kúszott a kamat. A bank hivatalosan is megerősítette, hogy immár a teljes összeget visszafizette a volt elnök. Az ügylet Trump pénzügyi helyzetét: a 75 éves politikusnak 1,3 milliárd dollár értékben vannak ugyan adósságai, vagyonát viszont 3,8 milliárd dollárra becsülik.