A Fidesz felfüggesztésének meghosszabbítását fogja javasolni az Európai Néppárt elnöke. A csoport  hétfőn kezdődő választmányán még nem is veszik napirendre a magyar kormánypárt ügyét.

A Fidesz felfüggesztésének meghosszabbítását fogja javasolni az Európai Néppárt elnöke - írta Twitteren az EPP portugál alelnöke, Paulo Rangel. A hvg.hu beszámolója szerint a politikus ezt azután posztolta, hogy Donald Tusk részt vett a néppárti frakció szerdai ülésén, és a következő év prioritásairól beszélt.

Ezzel nagyjából hivatalosnak vehető, hogy a Fideszt egyelőre nem zárják ki az Európai Néppártból. Ezzel a Fidesz képviselői továbbra is a frakció tagjai maradhatnak, Orbán Viktor viszont nem vehet részt a kereszténydemokrata párt találkozóin és döntéseiben.

 

Tusk állítólag a néppárti bölcsek jelentése alapján hozta meg a döntést, a frakció ülésén pedig arról is beszélt, hogy a Néppárt hétfőn kezdődő választmányán nemhogy szavazni nem fognak a kérdésben, hanem nem is veszik napirendre a magyar kormánypárt ügyét.