A Nemzetközi Macskaszövetség versenyein nem indulhatnak orosz macskatenyésztők és törzskönyvezni sem lehet más országban olyan macskát, amelyet Oroszországban tenyésztettek - írja a Daily Mail nyomán a 24.hu.

A tilalom egyelőre május végéig tart, de meghosszabbíthatják.

A Nemzetközi Macskaszövetség emellett anyagi segítséget nyújt az ukrán macskaszövetségnek. Mint írják, az ukrán macskatenyésztők kétségbeesetten próbálnak gondoskodni macskáikról és más állatokról is a nehéz körülmények között.

Hálájukat is kifejezik, hogy a szomszédos országok,  Magyarország, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Moldova is menedéket nyújt több macskatenyésztőnek és állataiknak.

A háború miatt Ukrajnából Magyarországra tartó menekültek közül sokan az állataikkal próbálnak átjutni. Egyre több a határ menti, autóbaleset áldozatává váló állat, mentésükre az állatvédők pórázt, nyakörvet, szállítóboxot gyűjtenek, és önkénteseket keresnek a határ mellett Barabás, Lónya, Beregsurány, Tiszabecs, Záhony térségében. Az állatmentők Kelet - Magyarországi koordinációs csoportja itt érhető el.

Az Ukrajnával kapcsolatos legfontosabb híreket ezen a linken olvashatja.