Közvetlen következményei lehetnek Lengyelországra nézve, ha vadászgépeket szállít Ukrajnának, figyelmeztette Nagy-Britannia Lengyelországot azután, hogy együttműködéséről is biztosította.

Ben Wallace brit védelmi miniszter szerint országa bármilyen döntésben támogatja Lengyelországot, hozzátéve, hogy országa nem tud olyan repülőgépeket felajánlani, amelyeket az ukránok használni tudnának - írja a Reuters.

Wallace egyúttal elmondta, eddig is védelmi fegyverekkel és egyéb, katonai- és humanitárius segélyekkel segítették Ukrajnát. A politikus szerdán szólal fel a brit parlamentben, amelyben ismerteti, hogy Nagy-Britannia hogyan tudja a továbbiakban Ukrajnát segíteni. Az ülésen internetes kapcsolattal beszél majd a tervek szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is.

Boris Johnson brit miniszterelnök hétfőn kijelentette: Putyin alábecsülte az ukránok ellenállását és vezetőjét, és ugyanígy alábecsülte a Nyugat egységét is, Liz Truss brit külügyminiszter eközben a teljes orosz gazdaságot megbénítaná.

Az Ukrajnával kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.