A bermudai lajstromozású Eclipse kedden kötött ki Marmarisban. Törökország nem alkalmaz szankciókat Oroszországgal szemben az ukrán invázió miatt.

Egy nappal korábban Abramovics My Solaris nevű, szintén bermudai zászló alatt közlekedő luxusjachtja a közeli Bodrum üdülőhelyre érkezett, ami ukránok egy csoportjának tiltakozását váltotta ki: gy kis motorcsónakra szálltak, és megpróbálták megakadályozni a jacht kikötését - írj a hírügynökség.

Nemrég kiderült, hogy a milliárdos magánrepülőgépe is azok között van, amelyeket az amerikai kormány a földre kényszerített.

Abramovics egyébként már az orosz támadás előtt tudhatta, hogy le fogják rohanni Ukrajnát, ugyanis a Chelsea  futballklub egyik igazgatója, Eugene Tenenbaum, akit a klub honlapja az orosz milliárdos egyik legközelebbi munkatársának nevez, február 24-én átvette az Ervington Investments feletti irányítást. Ez korábban Abramovicsé volt.

Sem Nagy-Britannia, sem az EU, sem az Egyesült Államok nem vezetett be szankciókat Tenenbaummal szemben. Abramovicsot a britek eleve késéssel tették fel az orosz szankciós listára. A milliárdos az ukrán-orosz háború miatt ekkorra, március közepére már piacra dobta egyik legbecsesebb értékét: a londoni Chelsea labdarúgó klubot.

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.