Ez a bérrobbanás Mohammed Bin Salman trónörökös expanziós buzgalmának köszönhető, aki az olajeladásokból származó pénzekben dúskál, és eltökélt szándéka, hogy a királyságot pénzügyi nagyhatalommá tegye – írja a Bloomberg.

A több mint 600 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező állami befektetési alapjához hasonló állami eszközök nyaktörő sebességgel vesznek fel új munkatársakat, gyakran az országban működő külföldi cégektől toborozva. A Wall Street-i bankok is kétségbeesetten próbálnak terjeszkedni, mivel a gazdasági reformokra tett nagyszabású kísérletekhez kötődő üzletek ígérete igencsak vonzza őket. 

Bár az uralkodó már számos társadalmi szabályozást enyhített, az alkohol még mindig tilos, a házasságon kívüli kapcsolat és a homoszexualitás pedig továbbra is „súlyos erkölcsi bűncselekménynek” számít. A szigorú szabályok és a rijádi monoton életmód perspektívája miatt a külföldiek gyakran vonakodnak az odaköltözéstől.

A tapasztalt helyi munkavállalókból ezért hiány van. Ez a bankárok és fejvadászok szerint fokozza a tehetségekért folytatott harcot és növeli a fizetéseket.

A Hays toborzó cég becslése szerint a legtöbb banki szakember Szaúd-Arábiában nagyjából 20 százalékkal többet kereshet, mint a nyugati pénzügyi központokban dolgozó társaik. A Mark Williams fejvadász cég szerint azok a külföldi vezetők, akik hajlandóak a szomszédos Dubajból a királyságba költözni, 20-35 százalékos többletet kérhetnek. A vezető beosztásúak még ennél is jobb keresetre számíthatnak.

Ez az ország olyan, mint Kína a 90-es években

„Szaúd-Arábia olyan, mint Kína két évtizeddel ezelőtt” – mondta Carmen Haddad, a Citigroup közel-keleti alelnöke és a királyság országos tisztviselője. Ugyanakkor a királyság gyors ütemű gazdasági reformjai olyan új kihívásokat is hoznak, mint például a pénzügyi szektorban a tehetségekért folytatott folyamatos harc.

Az alelnöki pozíciók, amelyek jellemzően a 30-as éveikben járó bankárok középszintű pozíciói, a Hays felmérése szerint Szaúd-Arábiában évi 225 és 255 ezer dollár közötti fizetést jelentenek. A Dartmouth Partners 2022-es jelentése szerint ez körülbelül 10-20 százalékkal magasabb, mint a londoni topbankok azonos szintű fizetése. A bónuszok jó években általában a bankár fizetésének több mint 100 százalékát teszik ki.

Emellett a toborzók szerint a kevesebb éves tapasztalattal rendelkezők magasabb beosztást és így magasabb fizetést kaphatnak, mint a nagyobb pénzügyi központokban, és a szaúdi alkalmazottak a különböző juttatások révén többet visznek haza, és nem kell jövedelemadót sem fizetniük.

Rijad, az unalmas, alkoholmentes sivatagi város

Az uralkodó hangsúlyozta, hogy ha a nemzetközi vállalatok üzletet akarnak kötni a királyságban, akkor a helyszínen kell jelen lenniük. Egy nemrégiben hozott szabály azt is előírja, hogy a cégeknek bizonyos arányban szaúdiakat kell alkalmazniuk. Mivel sok külföldi nem szívesen költözik Szaúd-Arábiába, a helyiek úgy vélik, hogy különösen nagy tárgyalási erővel rendelkeznek. 

Két nemzetközi befektetési bank vezetői elmondták, hogy a közelmúltban elutasították azokat a szaúdi jelölteket, akik olyan fizetést kértek, amely a cégek legjobban fizetett alkalmazottai közé emelte volna őket világszerte.

A legtöbb csomag olyan juttatásokat is tartalmaz, mint a lakhatási és iskoláztatási költségek, a repülőjegyek hazafelé, valamint az adómentes fizetés, ami azt jelenti, hogy az olyan országokból, mint az Egyesült Királyság, Szaúd-Arábiába költöző munkavállalók hatalmas anyagi lökést kapnak. 

Számos globális bank, mint például a Goldman és a Citigroup csak az elmúlt években kezdett el igazán nyomulni Szaúd-Arábiában, mivel a királyság ambiciózus tervbe kezdett, hogy új iparágakba való befektetéssel és az állami tulajdonú vállalatokban, például a Saudi Aramco olajipari óriásvállalatban lévő részesedések eladásával diverzifikálja gazdaságát. 

A bankárok és tanácsadók évekig inkább Dubaj és a királyság között ingáztak, vasárnap reggel kétórás repülőúttal eljutottak Rijádba, ahonnan csütörtök este tértek vissza. Mivel az Egyesült Arab Emírségek nagy része nemrégiben áttért a hétfőtől péntekig tartó munkahétre, az ingázás már nem olyan egyszerű, mint korábban, és sok bankár kénytelen hatnapos hetet dolgozni.

A külföldi munkavállalók hosszú távú vonzása érdekében Szaúd-Arábia lépéseket tesz a szabályok enyhítésére, például a szigorú öltözködési szabályok, a nemek közötti elkülönítés és a női vezetés terén. Sok külföldi azonban nem szívesen költözik egy olyan helyre, ahol hiányzik az infrastruktúra, a virágzó társadalmi élet és az alkohol elérhetősége, ami más globális pénzügyi központokat vonzóvá tesz. A külföldiek rendszeresen panaszkodnak arra is, hogy Rijád egy unalmas, sivatagi város, ahol még a gyerekeknek is kevés a szórakozási lehetőség.