A Netto dán áruházlánc megnyitotta első szupermarketjeir Lengyelországban, az onnan kivonult Tesco boltjainak helyén – adta hírül a gazeta.pl. Az átvétel miatt 40 áruházat zártak be. Márciusban derült ki, hogy a brit áruházlánc boltjait a dán Salling Grouphoz tartozó Netto kiskereskedelmi hálózat veszi át. Az első Nettók már május végén megjelentek Lengyelországban.

Az új piaci szereplő vállalta, hogy lehetőség szerint átveszi a Tesco volt alkalmazottait, ám azt nem, hogy minden munkahelyet megtartanak. A nyár közepére kiderült, hogy valóban lesznek komoly veszteségek. A tervek szerint 2249 alapstátuszban foglalkoztatott dolgozót bocsátanak el, akikhez még jön 300 vezető munkatárs.

A leépítést  2022 márciusának végéig zárják le - ez derül ki a Szolidaritás szakszervezet olyan tagjainak közleményéből, akik a Tescónál dolgoztak. A képhez hozzátartozik, hogy a dán cég a megszűnő álláshelyek helyett sokaknak más beosztást kínál. Akik ezt nem fogadják el, azokkal közös megegyezéssel igyekeznek szerződést bontani.