A rendszer bevezetésének tesztelése a Angliában, Ulverston város egyik boltjában kezdődött, ahol a basmati rizst, a barna rizst, a penne tésztát és a teljes kiőrlésű fusilikat csomagolásmentes kiszerelésben kezdték értékesíteni egy úgynevezett „Rizs és Tészta Újratöltő Állomáson” - olvasható a portálon.

A termékeket tömeg szerint, kimérve árulják – akárcsak a zöldségeket és gyümölcsöket – az utántöltő állomáson.

A vásárlás lépései roppant egyszerűek: 1. Vegyünk egy zacskót 2. Töltsük meg a kiválasztott tésztával vagy rizzsel 3. Mérjük le

4. Fizessük ki

Az újratöltő állomáson az áruház ingyenes barna papírzacskókat is biztosít a vásárlók számára, melyek újrahasznosíthatók és fenntartható tanúsítvánnyal ellátott anyagokból készültek. Ezek a tészták és rizsek az első csomagolás nélküli termékek, amelyeknek az értékesítését tesztelte az Aldi, a pozitív visszajelzéseket követően pedig további áruházban is hasonló kezdeményezéseket kíván bevezetni.

Az újratöltő állomás bevezetésével több mint 21 millió műanyag csomagolás használatát tudná mellőzni az áruházlánc, amely évente körülbelül 130 tonnányi hulladéknak felel meg. A tesztelés alatt álló rendszer az Aldi 2020-as kötelezettségvállalásának része, miszerint 2025-ig felére csökkenti az általa használt műanyag csomagolások mennyiségét, eltávolítva ezzel 74 000 tonnányi műanyag csomagolást.