Felfüggesztette az orosz eredetű termékek megjelenítését az oldalán az Árkereső.hu, csatlakozva ezzel a  kelet- közép-európai térség legnagyobb e-kereskedelmi platformjának számító Heureka Group tiltakozó akciójához.

A vállalat így fejezi ki tiltakozását Oroszország Ukrajnával szembeni agressziója miatt. A több mint 5000 partnerrel rendelkező piacvezető portál arra kéri partnereit, hogy a történtek fényében gondolják át kínálatukat és amennyiben egyetértenek a kezdeményezéssel, szüntessék meg az orosz eredetű termékek forgalmazását.

„Lehetőségeinkhez mérten fel kell lépnünk az agresszió ellen” – mondta Rácz Csaba, az Árukereső.hu ügyvezető igazgatója, aki úgy látja:  „vannak helyzetek, amikor az üzleti érdekeinket háttérbe kell helyezni az értékrendünk és alapelveink mellett való kiállás érdekében”.

Több budapesti kisboltban is tapasztalta a Napi.hu, hogy levették a vodkát a polcokról az eladók. Ugyanakkor egyik nagyobb boltlánc sem számolt be ilyen lépésről, pedig Magyarországon az orosz vodkaként árult termékek több mint 60 százaléka orosz importból származik.

Az Ukrajnával kapcsolatos legfontosabb híreket ezen a linken olvashatja.