A Heinz árai június eleje óta mindegyik nagy brit szupermarketláncnál megugrottak.

A Tesco szóvivője arról beszélt az ügy kapcsán, hogy nem fognak indokolatlan áremeléseket a vásárlóikra hárítani - írja a portál.

Egy másik kereskedelmi szaklap, a The Grocer azt írja, hogy a 4x400g-os csomag paradicsomkrémleves ára például 2,50 fontról 3,50 fontra emelkedett a Sainsbury's-ban, míg a 4x200g-os csomag Beanz Snap Pot ára 2,50 fontról 2,99 fontra nőtt a Morrisons-ban. Az Asda-ban egy 415 g-os Beanz konzerv 90 pennyről 1,20 fontra drágult.

Az amerikai ketchupgyártó a vita miatt szüneteltette a szállítást, és néhány üzletben már elfogytak a termékek, a Tesco honlapján pedig már nem találhatók készleten lévő tételek sem.

Van más termék is: üzeni a Tesco

"Sajnáljuk, hogy ez azt jelenti, hogy néhány termék jelenleg nem elérhető, de rengeteg alternatíva közül választhatunk, és reméljük, hogy hamarosan megoldjuk ezt a problémát" - tette hozzá a Tesco szóvivője.

A Kraft Heinz közölte, hogy együttműködik a Tescóval a "helyzet lehető leggyorsabb megoldása érdekében", és bízik a pozitív megoldásban.

A Tesco azért lehet ennyire érzékeny az árakra, mert a brit piacon öldöklő verseny megy azóta, hogy a Lidl és az Aldi belépett és minden szereplő igyekszik a "legolcsóbb" lenni.