Az Air Charter Service (ACS) utazásszervező vállalat már az év elején megkezdte a futball Európa-bajnokság idején induló légi járatai szervezését - jelentette a corporatejetinvestor.com. A vállalat, amely öt kontinensen lévő húsz irodájából végzi a munkáját utasszállító repülőgépek, cargo gépek, üzleti kisgépek és helikopterek felhasználásával, néhány nap alatt közel két tucat gépet rendelt a 2016. június 10-én kezdődő rendezvényre.

Amint megvolt a sorsolás december közepén, s így kiderült, hogy melyik válogatott mikor, hol játssza a meccseit, megszólaltak a telefonjaink - számolt be Justin Bowman, az ACS vezérigazgatója. A csapatok, a szurkolók, a szponzorok és a média képviselői is keresik a lehető leggyorsabb utazási lehetőséget. Ahogy elkészülnek a fő- és mellékszereplők szervezeteinek Eb-vel kapcsolatos költségvetései, az érdeklődésekből foglalások lesznek.

Négyezer kilométer

A nagy sportesemények idején rendszerint nagyon sok a dolguk, különösen amikor a versenyek, a mérkőzések helyszínei ésszerűtlenül helyezkednek el. Az Eb-n például Anglia válogatottja egymástól majdnem ezer kilométerre lévő stadionokban játssza első két meccsét. Autóval több mint tíz órába telik e távolság megtétele.

Bár lehet, hogy ezt sokan bevállalnák, az már biztosan meggondolására készteti őket, hogy a harmadik összecsapásért további 800 kilométert kellene vezetniük egy újabb stadionba. Többségük biztosan gyorsabb közlekedési lehetőséget keres - az ACS nagy örömére. Hasonló volt a helyzet a két évvel ezelőtti brazíliai futball-vb-n: Anglia az Amazonas közepén, Manausban játszotta első mérkőzését, majd ezt következően ettől 4000 kilométerre, Sao Paulóban lépett pályára.