Erica Cloud, a Tesla egyik összeszerelőüzemének szalagmunkása szerdán a kaliforniai Alameda megyei felsőbíróságon benyújtott keresetében "folyamatos és átható" szexuális zaklatással vádolja az alpereseket, köztük korábbi felettesét. Azt állítja, hogy a menedzser megölelte és masszírozta őt, miközben durva és célozgató megjegyzéseket tett rá - számol be a Reuters.

Állítása szerint Elon Musk cégénél ráadásul nemhogy nem kezelték a problémáját, hanem még hátrány is érte: Cloud azt közölte, hogy most megtorlásnak van kitéve más vezetők részéről, miután panaszt tett a Tesla humánerőforrás-osztályán a visszaélések miatt.

A Tesla és más alperesek "ellenséges munkahelyi környezetnek tették ki őt, amely a nemével szembeni ellenségeskedésből, szexuális zaklatásból ered" - áll a keresetben, amely azt is panaszolja, hogy a korrekciós intézkedések megtételét is elmulasztotta Musk vállalata.

November 18-án egy másik női Tesla dolgozó, Jessica Barraza nyújtott be keresetet a Tesla ellen, azt állítva, hogy a Tesla kaliforniai Fremontban üzemelő gyárában "féktelen szexuális zaklatás folyik". 

"A szexuális zaklatás mindent átható kultúrája, amely magában foglalja a szexista nyelvezet és viselkedés napi szintű áradatát, beleértve a gyakori tapogatást a gyárban, ismert a felettesek és a vezetők előtt, és gyakran ők követik el ezeket" - állítja a kereset.

Októberben egy fekete szerződéses dolgozó 137 millió dolláros kártérítési pert nyert a Tesla ellen munkahelyi rasszizmus miatt. A Tesla részvényesei ezt követően jóváhagytak egy javaslatot, amely arra kérte a vállalatot, hogy tegyen közzé egy jelentést, amely teljes mértékben feltárja a hasonló ügyeket, valamint a vállalat sokszínűségre és befogadásra irányuló erőfeszítéseket kell tegyen Elon Musk cége.