A brexit időpocsékolás - Verhofstadt

A Brexit, vagyis a brit EU-tagság megszűnése "nagyon negatív folyamat, emellett idő- és energiapocsékolás" - mondta csütörtök este Londonban az Európai Parlament Brexit-ügyi referense az MTI tudósítása szerint.
Szász Péter, 2017. szeptember 28. csütörtök, 21:51
Fotó: AFP

Guy Verhofstadt a londoni közgazdasági egyetem, a London School of Economics (LSE) hallgatósága előtt tartott előadást a Brexit utáni Európa lehetséges forgatókönyveiről.

A Brexit-folyamat megsemmisíti azt az erőteljes politikai köteléket, amely a Csatorna mindkét partján minden korábbinál gazdagabbá és szabadabbá tette az embereket - mondta.

"Mindazonáltal demokraták vagyunk, tiszteletben kell tartanunk a népszavazás eredményét, amelynek érvényt is kell szereznünk, és Európa pontosan ezt fogja tenni". (Süketek párbeszéde és holtpont.)

A volt belga miniszterelnök szerint a Brexit talán egyetlen kedvező hozadéka, hogy "rányitotta az emberek szemét a kontinensre", és erősítette az Európai Unió népszerűségét.

Címlapkép: Paul Faith/AFP

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2017.09.28 23:34

Guy Verhofstadt élete egy nagy időpocsékolás, a brexit a britek dolga, akár így, akár úgy.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html