A lengyel Solaris cég 300 autóbusza fogja szállítani az utasokat az olasz Lazio megyében, az elsők már járnak is Rieti és az augusztusi földrengésben részben megsemmisült Amatrice között. A lengyel buszok a római központú Cotral közlekedési szolgáltató flottáját erősítik - derül ki a Gazeta.pl cikkéből.

Az olasz vállalat vezetője szerint az új buszok forradalmat hoznak az utasaiknak, akik munkába vagy iskolába járnak velük. Eddig ugyanis Lazio területén az 1990-es foci-világbajnokságra vásárolt autóbuszok közlekedtek.

A lengyel buszgyártó januárban nyert az európai közbeszerzési pályázaton a városközi Solaris InterUrbino 12-es buszokkal. A járműveket októberben kezdték el szállítani. Az év végéig összesen 60 InterUrbinot visznek Olaszországba, a maradék 240-et a következő két évben adják át. A vevő később 20 százalékkal emelheti megrendelését.

A Solaris történetében ez a legnagyobb egyedi megrendelés. Olaszország a cég egyik legfontosabb exportpiacuk, ami részben a Solaris Italia tíz év óta végzett szisztematikus munkájának köszönhető. A Cotral az egyik legnagyobb helyközi buszcég az országban.